www.ecclesianet.nl - Begin Thursday 14 November 2019

Hartelijk welkom op de website van Ecclesia

Zaterdag 11 mei - 13.00-16.00 uur: Conferentie Vrienden van dr. H.F. Kohlbrugge
Volgende week zaterdag 11 mei zal DV de Conferentie zijn van de Vrienden van dr. H.F. Kohlbrugge.
De Conferentie begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur, ook dit jaar in de Grote Kerk in Vianen (Voorstraat 110, 4132 AT Vianen).

De sprekers zullen zijn:

  • dr. H. Klink (De betekenis van de Septuaginta)
  • ir. H. Ottema (De eschatologische prediking van dr. W. Aalders in ‘De Hemel is rood’).

Beide lezingen zijn op elkaar afgestemd.
Zoals in het vorige nummer al werd aangegeven, heeft de Stichting zorg gedragen voor de herdruk van één van dr. Aalders’ eerste boeken: De Hemel is rood, dat in 1961 verscheen. Hoewel dit al meer dan een halve eeuw geleden is, heeft het boek aan actualiteit nog niets ingeboet. Dat maakt dat er veel vraag naar is. Het is mooi om degenen die op 11 mei de Conferentie bezoeken een gratis exemplaar van het geschrift, dat ook tweedehands bijna niet meer te krijgen is, te schenken.
We hopen 11 mei veel lezers en belangstellenden te ontmoeten!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De stichting Ecclesia, de vrienden van Kohlbrugge, weet zich niet alleen verbonden met Kohlbrugge, maar ook met andere belangrijke mensen uit de christelijke kerk waarvan er enkele rechtsboven zijn uitgebeeld: Augustinus, Luther, Calvijn, Pascal, Groen van Prinsterer, Kierkegaard en Kaj Munk. Vanuit dit christelijke denken, probeert de Stichting antwoorden te vinden op de vragen van deze tijd. Zij doet dit in haar tweewekelijkse blad "Ecclesia".

Een abonnement op het blad Ecclesia kost niet veel. Voor slechts € 30,50 krijgt u 26! keer per jaar het blad thuisgestuurd en steunt u onze stichting. U kunt zich eventueel op deze site aanmelden (klik).

Op deze website vindt u het digitale archief van Ecclesia. Op dit moment zijn we druk bezig om een aantal artikelen te digitaliseren en zal hopelijk het archief zich steeds meer uitbreiden. U bent vrij om artikelen of meditaties over te nemen voor uw eigen kerkblad of website, mits u de bron vermeldt.

Deze website is gemaakt voor Internet Explorer. Het is mogelijk dat andere browsers enkele pagina's niet correct weergeven, onze excuses voor het ongemak.

Inhoud